Kapellekestocht – zomerprogramma

In het kader van het zomerprogramma is er op woensdag 15 juli een Kapellekestocht.
Wij starten om 14.30 u. bij de Maria-Dymphna kapel aan de Moerenpad en fietsen eerst richting Teteringen waar wij drie kapellen bezoeken. Daarna gaan we richting de Annakapel in Heusdenhout.

Onderweg stoppen wij voor een ijsje en na afloop drinken wij iets fris in de tuin van de Annakapel.

Aanmelden tot en met 13 juli

Voor alle activiteiten van het zomerprogramma vragen we een bijdrage van € 3.50 per persoon, voor de consumptie en de organisatorische kosten. Wel vragen we u om u aan te melden voor de activiteit, zodat we deze kunnen organiseren in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM.

Fietst u mee? Meld u dan graag aan uiterlijk 13 juli via het secretariaat: bethlehem@augustinusparochiebreda.nl
Of telefonisch op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur via 076-5410194. (Lucaskerk)

 

Maria Dymphnakapel

Het volledige zomerprogramma vind je hier.

‘Over de Heg’ iedere vrijdagmiddag – bij lekker buitenweer

Het weer wordt aangenamer, de maatregelen versoepelen, we ontmoeten elkaar weer. Het is tijd voor ‘Over de Heg’. Op vrijdagmiddag bij droog en aangenaam weer, staat de koffie klaar en is er bij de Maria Dymphnakapel iemand aanwezig voor een praatje en een luisterend oor. Gewoon een praatje over de heg, over alledaagse dingen, wat je bezighoudt en meer. Je bent van harte welkom.

Wanneer: Iedere vrijdagmiddag bij lekker buitenweer

Waar: Maria Dymphnakapel in de tuin

Tijdstip: Van 13.30 tot 15.30 uur

Aangezien we iedereen een veilige omgeving willen geven, houden we anderhalve meter afstand. Zijn de stoelen bezet? Dan maken we graag alleen een praatje ‘Over de Heg’. Vanzelfsprekend blijf je thuis als je klachten hebt.

Heb je vragen? Stel je vraag aan het secretariaat: bethlehem@augustinusparochiebreda.nl of bel tijdens openingstijden. Tot snel bij de Maria Dymphnakapel!

 

‘Over de Heg’ iedere vrijdagmiddag – start 5 juni

Het weer wordt aangenamer, de maatregelen versoepelen, we ontmoeten elkaar weer. Het is tijd voor ‘Over de Heg’. Op vrijdagmiddag bij droog en aangenaam weer, staat de koffie klaar en is er bij de Maria Dymphnakapel iemand aanwezig voor een praatje en een luisterend oor. Gewoon een praatje over de heg, over alledaagse dingen, wat je bezighoudt en meer.

Bij mooi weer starten we op vrijdag 5 juni. Iedereen is van harte welkom. Er zijn twee gastvrouwen van 13.30 tot 15.30 uur aanwezig.

Aangezien we iedereen een veilige omgeving willen geven, houden we anderhalve meter afstand. Zijn de stoelen bezet? Dan maken we graag alleen een praatje ‘Over de Heg’. Vanzelfsprekend blijf je thuis als je klachten hebt.

Heb je vragen? Stel je vraag aan het secretariaat: bethlehem@augustinusparochiebreda.nl of bel tijdens openingstijden. Tot snel bij de Maria Dymphnakapel!

 

Meimaand in de Maria Dymphnakapel

15 mei is de naamdag van de Heilige Dymphna.
Zij was een Ierse koningsdochter en is samen met Maria patrones van de kapel.

Meimaand – Mariamaand

Traditiegetrouw besteden we aandacht aan deze naamdag, maar dit jaar een beetje anders. Aangezien we nog niet samen kunnen vieren, hebben we kaarten gemaakt met een mooie inspiratietekst passend bij Maria en de huidige tijd. Vanaf 1 mei liggen ze in de kapel.

Een Mariakaart: wie maakt u er blij mee?

Neem gerust een setje kaarten mee, voor uzelf én geef een kaart aan iemand die blij wordt van wat extra aandacht.
U bent van harte welkom in de Maria Dymphnakapel.

De kapel is dagelijks geopend en vanzelfsprekend houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Schilderen met inspiratie

Iedereen kan creatief zijn

Deze workshop gaat helaas niet door, op een later tijdstip plannen we opnieuw.

Een bevrijdende gedachte, want dat betekent dat ook jij creatief kan zijn en dat komt goed uit, want dit voorjaar staat ‘schilderen met inspiratie’ op het programma van de Maria Dymphnakapel.

Voor velen is de Maria- en Dymphnakapel een inspiratiebron geweest voor hun geestelijk leven en misschien kan zij dat ook nu weer zijn wanneer we aan de slag gaan met papier, kwasten en verf. Het hoeft geen meesterwerk te worden, maar soms sta je verbaasd van jezelf. Misschien dwalen je gedachten wel af en dringt de vraag zich op: uit welke inspiratiebron leef ik eigenlijk? Dat is het mooie van dit creatieve avontuur, alles is mogelijk!

Graag even aanmelden bij het secretariaat van de Lucaskerk.

Lees hier de pdf: 2020 Schilderen met inspiratie.

Viering in de Maria Dymphnakapel

Op weg naar kerst: Over leven, overleven…,
Sfeervolle kerstviering in adventstijd op vrijdag 13 december om 19.00 uur.Met muzikale medewerking van de Liergroep en samenzang met Annemiek Diks-van der Pool op orgel.
Na afloop glühwein en sfeervol samenzijn.
Je bent van harte welkom! Moerenpad 10, Haagse Beemden

Richard Lobo SVD

Pastoor Richard Lobo is afkomstig uit het zuiden van India en sinds 2011 in Nederland. Twee jaar geleden kwam hij het team in Breda versterken. Zijn familie is enkele eeuwen geleden door Portugese missionarissen tot het katholicisme bekeerd. Hij heeft twee broers die ook priester zijn. Als kind bezocht hij dagelijks de kerk. Zo kwam hij in contact met priesters en zusters. “Hun toewijding aan Jezus Christus en de mensen heeft mij geraakt,” vertelde hij. Toen hij vijftien jaar was zat zijn oudere broer op het seminarie. “Zijn voorbeeld en gebed hebben mij geholpen de stap naar het seminarie te zetten.”

“U heeft mij hierheen gebracht. Doe met mij wat u nodig vindt.” Als God mij geroepen heeft, zal God mij ook de weg wijzen.”

Na een roepingenkamp koos Richard voor de Sociëteit van het Goddelijk Woord (Societas Verbi Divini). Achter zijn naam zie je daarom vaak de afkorting SVD staan. Na pittige studies in andere delen van India besloot hij verder te gaan. Het voordeel van deze fase was dat hij kennis maakte met andere culturen en stammen in het multiculturele India. Toen hij eenmaal zijn eeuwige professie had afgelegd en voor de priesterwijding stond, koos Richard ervoor in Nederland te gaan werken. Op 21 november 2011 landde pater Lobo in Nederland.
Na zijn taalstudie ging hij aan de slag in Den Haag. Daar werkte hij met veel vreugde. Hij geeft toe dat hij het moeilijk vond om in 2017 naar Breda te gaan. Pater Lobo: “Ik zoek naar wegen om de mooie dingen die ik ervaar met anderen te delen. In mijn werk voel ik mij gesteund door een goede gemeenschap. Zowel het leven in de communiteit als het gebed zijn van belang voor mijn leven. Ik heb nooit gedacht dat de Geest mij naar Breda zou brengen. God wijst ons geleidelijk de weg. Ik geef me aan deze weg over en bid: “U heeft mij hierheen gebracht. Doe met mij wat u nodig vindt.” Als God mij geroepen heeft, zal God mij ook de weg wijzen.”

Rian Supardi SVD

Mijn volledige naam is Marianus Supardi. En mijn roepnaam is Rian. Ik ben 34 jaar oud. Ik kom uit Flores, Indonesië. Flores is een eiland dat in het Oosten van Indonesië ligt. Ik kom uit een gezin met drie kinderen. Ik heb een broer en een zus, en ik ben de oudste. Mijn vader is rijstboer en mijn moeder is huisvrouw.
Mijn familie is heel toegewijd katholiek. Toen ik klein was, brachten mijn ouders mij naar de kerk. Daarom hield ik van de eucharistie. Heel vaak dacht ik tijdens de eucharistie dat ik ook, zoals de man die de mis gedaan had, zou willen worden. Dit gevoel was heel sterk. Sindsdien begon de roeping om priester te worden zich langzamerhand te ontwikkelen. Natuurlijk wist ik als kind nog niet zo goed wat het betekende priester te worden. Alle mensen in mijn dorp zijn ook katholiek en dat heeft een sterke invloed op mij gehad om priester te willen worden.
Ik ging naar de basisschool in mijn klein dorpje. Na de basisschool ging ik naar een Klein Seminarie. Daar ben ik zes jaar geweest. Tegen het einde van mijn middelbare schoolopleiding heb ik mij gemeld bij het Gezelschap van het Goddelijk Woord (SVD). Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen. Ik voelde mij aangetrokken tot de SVD om als priester en missionaris naar een ander land te mogen gaan.
Als kandidaat voor de SVD heb ik op drie verschillende plekken mijn opleiding gedaan. Mijn noviciaat – inleiding en proeftijd van twee jaar – heb ik mogen doen in de plaats Nenuk op West Timor. De periode mocht ik afsluiten met het afleggen van mijn eerste gelofte. Daarna ben ik teruggekeerd naar het eiland Flores om aan het SVD Groot Seminarie in Ledalero Filosofie en Theologie te studeren. Na ruim drie jaar werd mij de gelegenheid gegeven om mijn opleiding en studie voort te zetten in Melbourne Australië Natuurlijk was dat voor mij een grote uitdaging. Ik was nog nooit in een ander land geweest. In Australië moest ik mijn Engels verbeteren en vertrouwd raken met de Australische cultuur. Ik moest nieuwe vrienden maken en voor het eerst mocht ik ervaren wat het betekent in een internationale communiteit te leven. Het was echt wel moeilijk. Gelukkig hebben wij veel van elkaar kunnen leren.
Mijn verblijf in Australië heeft vier jaar geduurd en werd afgesloten met mijn priesterwijding op 31 oktober 2015. Nu ben ik drie jaar en vijf maanden in Nederland. Het is een nieuwe uitdaging om mij in te leven in weer een andere cultuur en weer een nieuwe taal te leren. Het Nederlands was voor mij totaal onbekend. Spoedig na mij aankomst ben ik vanuit mijn communiteit in Nieuwegein in Utrecht aan mijn studie van de Nederlandse taal begonnen.

Ik heb veel geleerd, maar mijn Nederlands is nog niet zo perfect.
Ik blijf leren door mijn private studie, gesprek met mensen, luisteren naar tv, radio en andere activiteiten waar ik op dit moment mee bezig ben

Contact

Noodnummer
06 – 102 92 794

Annakapel
Heusdenhoutseweg 34
4817 NC Breda
Tel: 076 – 521 90 87
Ma-Vrij: 09:30 – 12:00
michael@augustinusparochiebreda.nl

Maria Dymphnakapel
Moerenpad 10
4824 PA Breda
Tel: 076 – 541 01 94
Woe / Vrij: 09:00 – 12:00
bethlehem@augustinusparochiebreda.nl

Franciscuskerk
Belgiëplein 6
4826 KT Breda
Tel: 076 – 571 15 67
Ma-Vrij: 09:00 – 12:00
franciscus@augustinusparochiebreda.nl

Lucaskerk
Tweeschaar 125
4822 AS Breda
Tel: 076 – 541 01 94
Ma / Woe / Vrij: 09:00 – 12:00
bethlehem@augustinusparochiebreda.nl

Michaelkerk
Hooghout 67
4817 EA Breda
Tel: 076 – 521 90 87
Ma /Woe/Vrij: 10:00 – 12:00
michael@augustinusparochiebreda.nl

Willibrorduskerk
Kerkstraat 1
4847 RM Teteringen
Tel: 076 – 571 32 03
Ma-Vrij: 09:00 – 11:30
willibrordus@augustinusparochiebreda.nl