Eerste H. Communie

Wat is dat, je Eerste Communie doen?

Bij de Eerste Heilige Communie eet je voor eerst het Heilig Brood waarin Jezus zelf aanwezig is.  We doen dat in een feestelijke viering.  Daarin danken we God dat Jezus zijn leven voor ons gaf en Hij ons wil helpen.

In de katholieke kerk noemen we die viering de Eucharistie of de H.Mis.  Wil je meer uitleg over de Eucharistie? klik dan hier

De voorbereiding

In de voorbereiding op de Eerste Communie leer je over het leven van Jezus en over ons katholieke geloof. En we vertellen waarom we samen het Heilig Brood delen en hoe we samen in liefde en vrede kunnen leven.

Wanneer is de Eerste Communieviering in 2020?

In de Augustinusparochie zijn twee Eerste communievieringen. Kinderen uit de parochiekernen Franciscus (Noord) en Bethlehem (Haagse Beemden) vieren de Eerste Heilige Communie op 19 april 2020 in de Franciscuskerk.

Kinderen uit de parochiekernen Michael (Oost) en Willibrordus (Teteringen) doen op 17 mei 2020 in de Willibrorduskerk hun Eerste Heilige Communie.

Kinderen vanaf groep 4 van de basisschool kunnen deelnemen aan het voorbereidingstraject. Zit je kind in het speciaal onderwijs neem dan even persoonlijk contact op met Annie Aarts.

Om de Eerste Heilige Communie te kunnen doen, moet je ook gedoopt zijn. Is je kind nog niet gedoopt? Dan plannen we in overleg een moment hiervoor.

Een eigentijds voorbereidingstraject

We starten met een filmmiddag in de Michaelkerk. Ook is er in elke parochiekern een presentatieviering van de communicanten. Het voorbereidingstraject loopt van 25 januari 2020 tot aan de communieviering. Bij de aanmelding ontvang je een overzicht waar en wanneer de bijeenkomsten zijn.

Wat mag je van ons verwachten?

Vrijwilligers van de werkgroep Eerste Communie en de pastor doen hun best om de communicant op een vlotte en leuke manier kennis te laten maken met dit belangrijke deel van ons geloof.

Wat wordt er van je verwacht, als je je kind opgeeft voor de Eerste Communie?

We verwachten van de ouders een actieve en ondersteunende houding. En wil je zelf helpen bij de voorbereiding dan ben je van harte welkom.

We rekenen er op dat de kinderen meedoen met alle activiteiten en dat jij met je kind aanwezig bent in de presentatieviering.

Ik wil mijn kind aanmelden voor de Eerste Communie

Stuur een mail met je naam en de naam van de communicant, adres en telefoonnummer naar e-mail 1ecommunie@augustinusparochiebreda.nl  t.a.v. Annie Aarts. Je ontvangt dan een aanmeldingspakket met alle informatie. Na invulling van de formulieren, (aanmelding, ledenadministratie en privacywet) stuur je alles weer retour, of lever het in bij het secretariaat van je parochiekerk.

Wat zijn de kosten voor de eerste Communie?

Dat hangt af van je jaarlijkse parochiebijdrage. De kosten voor de voorbereiding en de Eerste Communieviering zijn € 160,-. Dit bedrag is inclusief deelname aan de voorbereidingsbijeenkomsten, het lesmateriaal, de Eerste Communieviering zelf en de terugkomviering.  Je krijgt ook een foto dvd van de viering.  Ben je lid van het parochiefonds dan wordt je parochiebijdrage die je in 2019 hebt betaald op de € 160 in mindering gebracht. (met een maximum van € 122,-).

Als je je wilt aanmelden voor een jaarlijkse parochiebijdrage kan dat hier.

Na je aanmelding ontvang je een factuur met het vriendelijke verzoek het bedrag over te maken vóór aanvang van de voorbereiding.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met de coördinator van de Eerste Communie.

Annie Aarts, 06-18842219, e-mail: 1ecommunie@augustinusparochiebreda.nl

Aanmeldformulier Eerste Communie

Met dit formulier kun je je kind opgeven voor de voorbereiding op de Eerste Communie. Velden met een * zijn verplicht
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ