Eerste H. Communie

Wat is dat, je Eerste Communie doen?

Bij de Eerste Heilige Communie eet je voor eerst het Heilig Brood waarin Jezus zelf aanwezig is.  We doen dat in een feestelijke viering.  Daarin danken we God dat Jezus zijn leven voor ons gaf en Hij ons wil helpen.

In de katholieke kerk noemen we die viering de Eucharistie of de H.Mis.  Wil je meer uitleg over de Eucharistie? klik dan hier

De voorbereiding

In de voorbereiding op de Eerste Communie leer je over het leven van Jezus en over ons katholieke geloof. En we vertellen waarom we samen het Heilig Brood delen en hoe we samen in liefde en vrede kunnen leven.

Wanneer is de Eerste Communie in 2022?

In de Augustinusparochie zijn twee Eerste communievieringen.

Kinderen uit de parochiekernen Michael (Oost) en Willibrordus (Teteringen) doen op zondag 15 mei 2022 in de Willibrorduskerk hun Eerste Heilige Communie. Kinderen uit de parochiekernen Franciscus (Noord) en Bethlehem (Haagse Beemden) vieren de Eerste Heilige Communie op zondag 22 mei 2022 in de Franciscuskerk.

Mochten we dan nog hinder hebben van Coronamaatregelen, dan wijken we, indien nodig, uit naar zaterdag 14 mei en zaterdag 21 mei 2022.

Kinderen vanaf groep 4 van de basisschool kunnen deelnemen aan het voorbereidingstraject. Ook kinderen in het speciaal onderwijs zijn van harte welkom.

Op donderdag 21 oktober is er om 20.00 uur een informatieavond in de Franciscuskerk.

Aanmelden

Wil je je kind aanmelden voor de Eerste Communie voorbereiding neem dan contact op met Annie Aarts (email hier) of vul het aanmeldformulier hieronder in. Aanmelden kan tot 1 december 2021. Je ontvangt van ons dan verdere informatie.

Om de Eerste Communie te mogen ontvangen moet je kind gedoopt zijn.  Als je kind NIET is gedoopt in een van de 4 parochiekerken  (Willibrordus, Michael, Lucas of Franciscuskerk) lever dan een kopie van het Doopbewijs in. Dat kan per email hier. Je kunt de kopie ook per post sturen of afgeven bij het secretariaat van je parochiekern met vermelding Eerste Communie.

Kosten

De kosten voor de voorbereiding en de Eerste Communieviering bedragen € 165,-. Betaal je een jaarlijkse parochiebijdrage dan wordt het bedrag hiervan in mindering gebracht.

Een nieuw alternatief traject van 1e communievoorbereiding is ook mogelijk

Vanuit de 4 parochies Groot Breda is een nieuwe vorm van catechese opgezet, nl. de Familiezondagen, waarbij kinderen in hun eigen tempo worden voorbereid en daarom de Communiedatum ook pas in onderling overleg met de ouders wordt vastgesteld.

Dit betekent dat u dit jaar de keuze heeft tussen de ‘oude’ manier van voorbereiden en Eerste Communieviering en de nieuwe vorm.

Wilt u meer weten over de Familiezondagen, neem dan contact op met een van onderstaande personen

Hanneke Oomen

rwirken@bisdombreda.nl

sdkoning@bisdombreda.nl

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met de coördinator van de Eerste Communie.

Annie Aarts, 06-18842219, e-mail: 1ecommunie@augustinusparochiebreda.nl

Aanmeldformulier Eerste Communie

Met dit formulier kun je je kind opgeven voor de voorbereiding op de Eerste Communie. Velden met een * zijn verplicht
  • DD slash MM slash JJJJ
  • Vermeldt hier eventuele beperkingen of gebeurtenissen die van belang zijn om te weten bij de voorbereiding.

Pastores (noodnummer)
06 – 26 58 02 11