Kapellekestocht – zomerprogramma

In het kader van het zomerprogramma is er op woensdag 15 juli een Kapellekestocht.
Wij starten om 14.30 u. bij de Maria-Dymphna kapel aan de Moerenpad en fietsen eerst richting Teteringen waar wij drie kapellen bezoeken. Daarna gaan we richting de Annakapel in Heusdenhout.

Onderweg stoppen wij voor een ijsje en na afloop drinken wij iets fris in de tuin van de Annakapel.

Aanmelden tot en met 13 juli

Voor alle activiteiten van het zomerprogramma vragen we een bijdrage van € 3.50 per persoon, voor de consumptie en de organisatorische kosten. Wel vragen we u om u aan te melden voor de activiteit, zodat we deze kunnen organiseren in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM.

Fietst u mee? Meld u dan graag aan uiterlijk 13 juli via het secretariaat: bethlehem@augustinusparochiebreda.nl
Of telefonisch op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur via 076-5410194. (Lucaskerk)

Maria Dymphnakapel

Het volledige zomerprogramma vind je hier.

‘Over de Heg’ iedere vrijdagmiddag – bij lekker buitenweer

Het weer wordt aangenamer, de maatregelen versoepelen, we ontmoeten elkaar weer. Het is tijd voor ‘Over de Heg’. Op vrijdagmiddag bij droog en aangenaam weer, staat de koffie klaar en is er bij de Maria Dymphnakapel iemand aanwezig voor een praatje en een luisterend oor. Gewoon een praatje over de heg, over alledaagse dingen, wat je bezighoudt en meer. Je bent van harte welkom.

Wanneer: Iedere vrijdagmiddag bij lekker buitenweer

Waar: Maria Dymphnakapel in de tuin

Tijdstip: Van 13.30 tot 15.30 uur

Aangezien we iedereen een veilige omgeving willen geven, houden we anderhalve meter afstand. Zijn de stoelen bezet? Dan maken we graag alleen een praatje ‘Over de Heg’. Vanzelfsprekend blijf je thuis als je klachten hebt.

Heb je vragen? Stel je vraag aan het secretariaat: bethlehem@augustinusparochiebreda.nl of bel tijdens openingstijden. Tot snel bij de Maria Dymphnakapel!

‘Over de Heg’ iedere vrijdagmiddag – start 5 juni

Bij mooi weer starten we op vrijdag 5 juni. Iedereen is van harte welkom. Er zijn twee gastvrouwen van 13.30 tot 15.30 uur aanwezig.

Meimaand in de Maria Dymphnakapel

15 mei is de naamdag van de Heilige Dymphna.
Zij was een Ierse koningsdochter en is samen met Maria patrones van de kapel.

Meimaand – Mariamaand

Traditiegetrouw besteden we aandacht aan deze naamdag, maar dit jaar een beetje anders. Aangezien we nog niet samen kunnen vieren, hebben we kaarten gemaakt met een mooie inspiratietekst passend bij Maria en de huidige tijd. Vanaf 1 mei liggen ze in de kapel.

Een Mariakaart: wie maakt u er blij mee?

Neem gerust een setje kaarten mee, voor uzelf én geef een kaart aan iemand die blij wordt van wat extra aandacht.
U bent van harte welkom in de Maria Dymphnakapel.

De kapel is dagelijks geopend en vanzelfsprekend houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Schilderen met inspiratie

Iedereen kan creatief zijn

Deze workshop gaat helaas niet door, op een later tijdstip plannen we opnieuw.

Een bevrijdende gedachte, want dat betekent dat ook jij creatief kan zijn en dat komt goed uit, want dit voorjaar staat ‘schilderen met inspiratie’ op het programma van de Maria Dymphnakapel.

Voor velen is de Maria- en Dymphnakapel een inspiratiebron geweest voor hun geestelijk leven en misschien kan zij dat ook nu weer zijn wanneer we aan de slag gaan met papier, kwasten en verf. Het hoeft geen meesterwerk te worden, maar soms sta je verbaasd van jezelf. Misschien dwalen je gedachten wel af en dringt de vraag zich op: uit welke inspiratiebron leef ik eigenlijk? Dat is het mooie van dit creatieve avontuur, alles is mogelijk!

Graag even aanmelden bij het secretariaat van de Lucaskerk.

Lees hier de pdf: 2020 Schilderen met inspiratie.

Viering in de Maria Dymphnakapel

Op weg naar kerst: Over leven, overleven…,
Sfeervolle kerstviering in adventstijd op vrijdag 13 december om 19.00 uur.Met muzikale medewerking van de Liergroep en samenzang met Annemiek Diks-van der Pool op orgel.
Na afloop glühwein en sfeervol samenzijn.
Je bent van harte welkom! Moerenpad 10, Haagse Beemden

Noodnummer (pastores)