Uit het pastoraalteam 2021-30

Vakantie

Na Trudy en Rian schrijf ook ik een stukje over de vakantie. Wij zijn alweer bijna twee weken thuis, na van een heel mooie en relaxte vakantie op een camping in Voorthuizen. En ook voor ons geldt dat we weer eens ontdekt hebben hoe mooi ons eigen land is. Aan de rand van de Veluwe, met een aantal kleine mooie plaatsjes in de directe omgeving hadden we keuze genoeg om erop uit te gaan. Het weer was wisselend, maar voor ons prima en we konden vrij onze gang gaan.

Terugkijkend springen er, behalve de rust, de ontspanning en het heerlijk met z’n tweetjes genieten, drie dingen uit.

Het eerste is de dag dat onze kinderen een dagje op bezoek kwamen met z’n viertjes en we een heel gezellige dag hadden, die we afgesloten hebben met een heerlijke BBQ. Een dag met een gouden randje.

Verder het bezoek aan het Oude Ambachten en Speelgoed museum in Terschuur. Een echt familiebedrijf waar gezegd werd dat je alles mocht aanraken en uit de kasten mocht pakken. Waar mag dat tegenwoordig nog. Heel leuk en bijzonder, vooral omdat er veel dingen stonden uit “onze jeugd”. Extra bijzonder was de tentoonstelling van de Fabeltjeskrant. Alle handpoppen en andere spullen waren er te zien en op een jukebox kon je de liedjes beluisteren. Hoe leuk is het dan om daar te staan met een aantal mensen van onze leeftijd en samen die liedjes te zingen. Grappig, en de verbinding is zo gelegd. Een middag genieten.

De derde ervaring was heel bijzonder. We hebben de Binnentuin over God in Voorthuizen bezocht. We kregen een rondleiding samen met een ander echtpaar. De binnentuin is gebouwd in een voormalig zwembad op een landgoed. Hij bestaat uit vier ruimtes. Tijdens de rondleiding liepen we door deze ruimtes en onze gids vertelde het verhaal van God en Jezus en van zijn eigen geloof. In de derde ruimte is het graf van Jezus nagebouwd. We werden hier uitgenodigd om een aantal minuten stil te zijn en te bidden. Daarna mochten we een steen uitkiezen en die bij een houten kruis neerleggen. De mevrouw van het oudere echtpaar dat bij de rondleiding aanwezig was, vertelde ons haar heftige levensverhaal en hoe het geloof haar gered heeft en hoeveel steun het haar geeft. Dat deed ook onze gids. Mooie, inspirerende verhalen. Beiden zijn ook heel sterk in hun kennis van de Bijbel.

Ik merkte dat ik er stil van werd. Sommige stukken uit hun verhaal grepen me aan. Met sommige stukken kon ik niets. Na afloop van de rondleiding dronken we samen koffie en vroeg onze gids om een reactie. Mijn man maakte de gids een compliment en zei dat hij een goede apostel geweest zou zijn en dat hij zijn verhaal heel overtuigend en inspirerend verteld heeft. Ik vertelde dat wij katholiek zijn en dat de kennis van de Bijbel bij ons heel anders is dan bij hen. Ik gaf een voorbeeld van hoe ik zelf de aanwezigheid van God en Jezus ervaar en dat ik vaak het gevoel heb dat ik daarin bij de hand genomen wordt, met name in het contact met andere mensen. Ik voelde op dat moment ook dat ik niet begrepen werd. Jammer.

Op de fiets terug naar de camping, hebben we erover nagepraat. Ik kwam tot de conclusie, dat het een mooie middag was, maar ook dat ik heel blij en gelukkig ben met mijn manier van geloven. Ik ben blij met de God zoals ik hem ken, als een liefdevolle Vader, waar ik altijd met mijn verhaal terecht kan.

 

Namens het pastoraal team

Anja Wauben

Meer nieuws

Uit het pastoraal team 2021-31

Vakantie Tijd Het is fijn om weer thuis te zijn […]

Gedachte 2021- 31

Liefde liefde is gewoon naast iemand zitten, niets doen en […]

Misintenties 1 augustus 2021 Willibrorduskerk

Intenties: Kees Balemans; Toon van Haperen e.v. Nellie de Jong; […]

Misintenties 1 augustus 2021 Michaelkerk

Parochie intenties van 1 augustus 2021. Voor de overledenen: Jos […]

Extra Actie Kerkbalans 2021

Houd elkaar vast! Kerk-zijn, dat doen we samen. In verbondenheid […]

Misintenties van 25 juli 2021 Michaelkerk

Parochie intenties van 25 juli 2021. Voor de overledenen: Overleden […]

Gedachte 2021-30

Het leven is te kort om lang stil te blijven […]

Over de heg: je bent er welkom!

Sinds half mei wordt er iedere vrijdagmiddag koffie, thee geschonken […]

Filmmiddag woensdagmiddag 28 juli 14.30 uur

Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? Het katholieke echtpaar […]

Uit het pastoraal team 2021-29

Jezus’ voorstel om vakantie te nemen  Afgelopen editie heb ik […]

Annanoveen

Van 17 tot en met 25 juli wordt de Annanoveen […]

Project Charbel Hulp voor Libanon

We helpen Libanon na de verwoestende explosie en tijdens de coronapandemie […]

Zomerprogramma Augustinusparochie

17 juli: Start Annanoveen Elke dag om 19.00u een viering […]

Het nieuwe Augustinus parochiemagazine 2021-23

Het nieuwe Augustinus parochiemagazine “Onze Vader” is van de week […]

Verlof Pater Richard Lobo

Verlof   Ik ben van 10 juni tot en met […]

Pater Igo naar nieuwe SVD communiteit in Roosendaal

Nederlandse missionarissen van de SVD werden in de negentiende en […]

Naar een missionaire parochie

Op 3 februari ontvingen de vier parochies van Groot Breda […]

Aanmelden Nieuwsbrief

Beste parochianen, Door een aantal omstandigheden (AVG wetgeving, privacybeleid en […]