Uit het pastoraal team 11-07-2024

Reis naar binnen

De vakantie tijd is aangebroken. Velen vertrekken naar andere landen om nieuwe plaatsen te ontdekken, omdat rust te komen. Vele vinden reizen leuk . De moeilijke reis die wij kunnen maken is de reis naar binnen. ‘Ken u zelve’  zei Socrates. Wij leven in een tijd waarbij we in topsnelheid innoveren, communiceren en globaliseren. Deze enorme veelheid aan impulsen, werkdruk en keuzes maakt het meer dan ooit belangrijk dat we goed weten wat echt belangrijk is voor onszelf en onze familie. Daarom is het belangrijk om regelmatig tijd te nemen om rust en bezinning.

Natuur

De natuur in als middel en als spiegel om weer contact te maken met onze natuurlijke authentieke zelf. In de natuur maken we weer contact met de aarde, met de elementen en met wat echt belangrijk is voor onszelf. Weg van al de drukte van de stad en naar de natuur waar wij kunnen opnieuw voelen waar we echt van zijn. Het zoeken naar echte wijsheid en kracht, vanuit diepe waarden, daar gaat het om!

Tijd voor reflectie

In de ‘rollercoaster’ van ons dagelijks leven nemen we vaak te weinig tijd om even stil te staan. Het is alsof we als een bezetene in een oerwoud samen aan het kappen zijn, terwijl niemand even in een boom klimt om te kijken waarnaar toe we precies aan het kappen zijn. En of dat dan ook is waar we echt naartoe willen? Even stil staan en tijd nemen om te voelen, te ervaren en na denken is schaars.

Tijd met God

Het geloof speelt een belangrijke rol in ons leven. Zelf reflectie kan ons helpen om een verbinding te maken met onze schepper en zijn plan voor ieder van ons. In de stilte van ons hart, komen wij tot ontdekking de missie die wij hier op aarde gaan verrichten.

Genieten

Het is weer leren genieten van het leven, in haar natuurlijkheid. Het is van overleven naar leven, van rennen naar stilstaan en van denken naar voelen. Maak jij genoeg ruimte voor jezelf om je hart te kunnen voelen, om werkelijk te genieten en dankbaar te kunnen zijn voor alles wat het leven je heeft gebracht?
Pater Richard Lobo

Meer nieuws

Gedachte 21-7-2024

Maak geen ruzie wees lief voor elkaar Er kan een […]

Caritas Lunch

Beste mensen, Ook nu weer hebben we in het kader […]

Annanoveen

Woensdagavond 17 juli is de eerste dag van de Annanoveen. […]

Augustinus magazine juni 2024 Rust

Het nieuwe magazine is er weer met als thema RUST […]

Openingstijden kapelletjes in de Augustinusparochie

Annakapel is open op vrijdag vanaf 8.45 tot 10 uur […]

Secretariaten Bethlehem- en Michaelkern

Beste mensen, Vanaf  maandag 17 juni  a.s. zal het secretariaat […]

Over de heg

Lekker buitenweer…. Kom eens langs, over de heg een praatje, […]

Onder de groene linde... Annakapel

Vanaf vrijdag 17 mei tot en met vrijdag 13 september […]

Inschrijven Nieuwsbrief

Als u 2 wekelijks de Nieuwsbrief van de parochie wilt […]