Uit het pastoraal team 2022-37

Vakantie

 Afgelopen zondag ben ik, na drie maanden vakantie in Indonesië, goed aangekomen in Nederland.  Zowel de heenreis als de terugreis zijn goed verlopen. Het was wel bijzonder fijn om weer samen te mogen zijn met mijn ouders, broer, zus, met mijn nichten en neven en zovele anderen. Zij waren blij dat wij elkaar weer opnieuw konden ontmoeten. Eind juni mocht ik,  samen met de pastoor van de parochie,  het huwelijk inzegenen van een van mijn nichten. Het was natuurlijk een grote familiebijeenkomst en een mooie gelegenheid veel mensen te ontmoeten.

In het begin  van mijn vakantie was het nog het regenseizoen in Flores. Daarom bleef ik vooral thuis en bezocht  mijn oma, ooms, tantes en andere familieleden die ook in ons dorp wonen. Ik vond het best  fijn om alleen in mijn dorp te blijven tijdens het regenseizoen.

Na het regenseizoen, heb ik samen met mijn ouders, broer, zus, neven en nichtjes,  een aantal mooie plekken op Flores bezocht. We hebben samen echt van deze bezoeken genoten. Daarna ben ik voor enkele dagen naar Jogjakarta op Java gegaan om een goede vriend van mij te bezoeken. Het was een mooie gelegenheid enkele bijzondere plekken te bezoeken.

Tijdens mijn vakantie heb ik ook geholpen met de liturgische vieringen in onze parochie, zoals zondagsvieringen, eerste communie vieringen en uitvaarten. Elke zondag ging ik op zondag voor in de eucharistieviering in  mijn eigen dorp en af en toe in een van de andere dorpen binnen onze parochie of  ook in een buurtparochie.  Ik vond het heel fijn om dit te doen en de mensen apprecieerden het ten zeerste.  In de vieringen heb ik de mensen verteld over  mijn werk in Nederland en in het bijzonder over Breda,  de Augustinusparochie en mijn activiteiten binnen de parochie gedurende de voorbije drie jaar. Dat was voor de mensen best wel interessant.

Ik trof mijn familie in goede gezondheid aan behalve een oom die op 30 juli, na een lang ziekbed,  is overleden. Ik heb hem ziekenzalving mogen toedienen, mogen delen in het verdriet van de familie, en ik ben  mogen voorgaan in de uitvaartdienst.  Dat was wel bijzonder.

De drie maanden vakantie zijn  voorbij. Ik heb echt een goede vakantie gehad. Ik heb nieuwe energie opgedaan en ik vind het fijn om terug te zijn in Nederland, hoewel ik mijn familie nog mis. Ik vind het fijn om mijn dienstbaarheid en werk in deze parochie voort te zetten.. Ik kijk er naar uit jullie in deze dagen weer te zien.

 

 

Namens het pastorale team,

Rian Supardi svd

Meer nieuws

Zanggroep Inspiration in de Michaelkerk

Het thema is ; Ik mis je. Het wordt een […]

Misintenties Augustinusparochie 2 oktober 2022

Intenties Augustinusparochie: Zuster Francisi,  Jan Anssems,  Jo van Oploo-van den […]

Boodschap van de Heilige Vader Franciscus

VOOR DE 108STE WERELDDAG VOOR MIGRANTEN EN VLUCHTELINGEN 2022 Met […]

Uit het pastoraal team 2022-39

Voedselbank Vanmorgen sprak tijdens de mededelingen een medewerker van de […]

Het nieuwe parochiemagazine "groene kerk"nr 28

Het nieuwe parochiemagazine is er weer: Ga naar  Actueel - […]

Gedachte 2022- 39

Ik heb geen hartje van zilver Ik heb geen hartje […]

Gezocht

In de Michaelkern zijn we op zoek naar mensen die […]

Gedachte 2022-38

Gezondheid is het mooiste bezit Tevredenheid de grootste schat Vertrouwen […]

Aankondiging: Herfstactie in oktober voor de Voedselbank

Steeds meer mensen doen een beroep op de Voedselbank voor […]

Misintenties Augustinusparochie van 25 september 2022

Intenties Augustinusparochie: Trees Stein-Lie, Rina Smits, Zuster Jannie Wolvers, Adriana […]

Uit het pastoraal team 2022-38

Het anker van de hoop Het duurt nog even. Maar […]

gedachte 2022- 37

De waarde van het leven wordt bepaald door de  liefde […]

Taizéviering in het kader van Vredesweek

Op zaterdag 24 september om 15.30 uur sluiten we de […]

Geloven, hoe doe je dat in het dagelijks leven?

Dinsdag 4 oktober om 20.00 uur start er een nieuwe […]

Lezing, Zorg voor de Schepping

Groene theologie, groene kerken We kunnen onze ogen niet meer […]

Programma Vredesweek

Van 17 t/m 25 september worden er door het hele […]

Aanmelden Nieuwsbrief

Beste parochianen, Door een aantal omstandigheden (AVG wetgeving, privacybeleid en […]