Uit het pastoraal team 2022-1

Nieuw begin

 

Het jaar is nog nieuw. Nog maar een paar dagen oud. We kijken terug op de feestdagen. Door veel mensen op een andere manier gevierd dan ze graag zouden willen, maar ik hoop toch voor iedereen op een mooie en goede manier.

De dagen voor de Kerst waren druk, zoals eigenlijk ieder jaar, maar ook mooi en bijzonder. In de parochie was het ook druk.

We waren volop bezig met de kerstpakketten en attenties. Met vele handen die licht werk maken, hebben we 70 kerstpakketten en 180 attenties gemaakt. Tijdens het rondbrengen daarvan heb ik net als andere jaren weer ervaren hoe belangrijk het is dat we dit doen. Het kleine gebaar is voor de ontvanger vaak zo belangrijk. Maar niet alleen het gebaar, maar ook het praatje waar tijd voor is of het feit dat er aan iemand of een gezin gedacht wordt, doet veel goed bij mensen. Ook dat is kerk zijn, een heel belangrijk onderdeel van naar buiten treden als kerk, laten zien dat we er zijn.

Heel veel dank aan allen die op welke manier dan ook een bijdrage hieraan geleverd hebben, met een financiële bijdragen, door de handen uit de mouwen te steken, door mee te haken. HEEL VEEL DANK

Ook was het op het laatste moment druk met de organisatie van de vieringen, omdat er nog nieuwe maatregelen kwamen. In allerijl werd alles weer opgesteld voor de onlinevieringen op kerstavond. De lijsten voor inschrijven werden weer tevoorschijn gehaald en het maximum aantal bezoekers werd op 50 gesteld.

Dit was de derde keer dat we het schema moesten aanpassen in een paar weken, maar ook hier werden veel handen uitgestoken om alles te regelen.

De kerken werden versierd en ondanks alle aanpassingen werden het mooie en sfeervolle vieringen.

En nu staan we aan het begin van een nieuw jaar. Wat gaat het brengen? Vandaag hoorde ik dat er alweer een nieuwe variant van corona gesignaleerd is. Hopelijk minder besmettelijk en minder ziekmakend, zodat we uiteindelijk weer een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden.

Zelf begin ik het nieuwe jaar thuis met de grote schoonmaak, heel ouderwets en te vroeg in het jaar, want vroeger gebeurde dat in het voorjaar, als de kachel niet meer hoefde te branden. Voor mij is het verbonden met het begin van het jaar. Heerlijk even alles aan de kant, alles lekker schoon, zo begint voor mij het jaar. Het gekke is dat het ook mijn hoofd “schoon of leeg” maakt. Als alles schoon is, kan ik beginnen aan nieuwe plannen. Wat gaan we dit jaar doen met vakanties? Wat ga ik doen met sporten, wat kan wel en niet? Wat zijn mijn handwerkprojectjes voor de komende tijd? Genoeg leuke dingen om mee aan de slag te gaan. Daarnaast kijken hoe we omgaan met de sociale contacten. Wat kan wel, wat niet?

Met de breiclub beginnen aan ons nieuwe project voor komende Kerst. Wat zullen we dit jaar gaan maken voor de kerstpakketten en attenties? Er zijn al wat ideeën, wat gaat het worden? Mocht je het leuk vinden, kom een keertje kijken op woensdagochtend van 10.00-12.00u zijn we er in de ontmoetingsruimte van de Michaelkerk. Ook alleen voor een kopje koffie of thee ben je van harte welkom.

(op dit moment moeten we alleen nog even wachten wanneer we weer bij elkaar mogen komen). Misschien voor jou ook een nieuw begin. Weet dat je welkom bent.

 

Namens het pastoraal team Anja Wauben

Meer nieuws

Misintenties 23 januari 2022

Intenties Willibrorduskerk; Ad en Riet van Gils – Pijpers; Johan […]

Uit het pastoraal team 2022 – 3

Wat beweegt onze moderne generatie? Afgelopen week schreef ik over […]

Gedachte 2022 – 3

Nooit de moed opgeven Ook al is het zwaar Durven […]

Heilige Arnold Janssen (feestdag 15 januari)

Alles is mogelijk met de genade en de kracht van […]

Uit het pastoraal team 2022 – 2

Huiskerk Pasgeleden maakte een van de parochiaan mij attent op […]

Vrijwilliger bedankt

Beste vrijwilliger Zalig nieuwjaar voor u. Het coronavirus houdt ons […]

Teamassistent(e) gezocht voor onze parochie

Vacature TEAMASSISTENT (M/V)    16 u / week De Augustinusparochie in […]

Vormsel 2022- stad Breda 

Breda, 4 januari 2022 Beste vormelingen, ouders en begeleiders van […]

Nieuwe vorm van sacramentsvoorbereiding voor gezinnen

Familiezondag Een nieuw, gedurfd initiatief van de vier parochies van […]

Ontdek wie Jezus is bij Alpha

In Breda gaat binnenkort weer een Alpha van start. Tijdens […]

“God zal erin voorzien” / Toekomstvisie van ons Bisdom

Een visie voor het bisdom Breda in de komende jaren […]

Project Charbel Hulp voor Libanon

We helpen Libanon na de verwoestende explosie en tijdens de coronapandemie […]

Eerste Communie 2022

In het voorjaar van 2022 willen we weer graag kinderen […]

Aanmelden Nieuwsbrief

Beste parochianen, Door een aantal omstandigheden (AVG wetgeving, privacybeleid en […]