Uit het pastoraal team 2021-23

Verlof: Kom tot jezelf

 

Ik schrijf dit stukje vanuit het pastorale team, net voor de week dat ik met verlof ga. Binnen onze congregatie is de regeling dat een medebroeder eens per drie jaar naar zijn geboorteland met verlof mag gaan. Dan mag je drie maanden wegblijven. Drie maanden vinden velen best wel lang. Ik ben vierenhalf jaar geleden naar India geweest.
Toen was de priesterwijding van mijn broer. Toen kon ik alle familieleden zien en spreken. Omdat het feest was, kwam iedereen bij elkaar.
Dit jaar zou het heel anders gaan. Het is de tijd van de pandemie en reizen van de ene plaats naar een andere brengt risico’s zich mee.
Ik zie deze keer alleen één broer en zus en mijn moeder. De rest van mijn vijf broers moet ik overslaan. In de afgelopen 2 vakanties in India kon ik mijn medepaters bezoeken die in andere delen van India wonen en werken, maar deze keer zie ik dat helaas niet gebeuren. Maar ik moet maar de goede kant van mijn verblijf daar zien en mijn tijd nuttig gebruiken door met mijn broer op de velden te werken. Mijn moeder is op 5 mei 75 jaar geworden. Ik denk dat dit het goede moment zal zijn om meer tijd met haar door te brengen en haar te helpen.

Ik zie in dat ik deze tijd kan benutten om mezelf te bezinnen.
In de evangeliën kom ik vaak tegen dat Jezus naar een eenzame plaats ging, een plaats van rust. Hij ging dan vaak de berg op of naar een woestijn. Daar kwam hij besefte hij de missie die zijn vader voor hem voor ogen had. Na zo’n moment van bezinning was Jezus vol van energie. Zijn batterijen waren totaal opgeladen. Zo zie ik mijn verloftijd: een tijd om in contact te komen met mijn creatieve kern. Het is ook de tijd om na te denken hoe ik in de Augustinusparochie gestalte kan geven aan de blijde boodschap van Jezus.

Jullie zijn misschien op de hoogte van de situatie in India, het is zeker een riskant reis. Mijn familieleden en vooral de congregatie in India is zwaar getroffen door de gevolgen van Corona. De situatie verbetert langzaam met alle maatregelen. Ik ga met de hoop dat alles goed mag gaan.
Ik vraag om uw gebed dat ik mijn verlof goed door mag brengen en dat ik veilig terug kan komen.

 

  1. Richard Lobo SVD

Meer nieuws

Misintenties 20 juni 2021- Franciscuskerk

intenties; Tiny Loomans,  Gerarda Vollebregt – Wissenburg,  Rinus de Koning (ter gelegenheid […]

Uit het pastoraal team 2021-25

Zomervakantie  De zomervakantie is aangebroken. Menigeen is al vertrokken naar […]

Misintenties 20 juni 2121 Willibrorduskerk

Intenties: Mien Aartsen e.v. Piet van Beek en zoon Adri; […]

Gedachte 2021- 25

Vaderdag Je bent gestorven, maar niet dood en verloren. Want […]

Misintenties van 20 juni 2021 Michaelkerk

Parochie intenties van 20 juni 2021 voor de overledenen: Tiny […]

Uitnodiging aan ouders, grootouders en verzorgers

Beste ouders, grootouders, verzorgers,  Deze uitnodiging is voor u ! […]

Uit het pastoraal team 2021 – 24

Ruimte en ontmoeting Langzaam heel langzaam komt er weer ruimte, […]

Versoepeling coronabeperkingen per 5 juni

De bisschoppen hebben de coronarichtlijnen aangepast per 5 juni a.s. […]

Wijkactiviteit Haagse Beemden

Op zaterdag 19 juni worden in het kader van de […]

Kees Luijkx 60 jaar priester – trouw, betrokken en wijs

De kerk versierd met slingers en feestelijke foto’s. Met Pinksteren […]

Verlof Pater Richard Lobo

Verlof   Ik ben van 10 juni tot en met […]

‘Over de Heg’ start op 21 mei – Maria Dymphnakapel

Het weer wordt aangenamer, we kijken er naar uit om […]

Gebed voor India en familie pater Richard

Wij zijn sinds afgelopen jaar zwaar getroffen met een gemeen […]

Pater Igo naar nieuwe SVD communiteit in Roosendaal

Nederlandse missionarissen van de SVD werden in de negentiende en […]

Project Charbel Hulp voor Libanon

We helpen Libanon na de verwoestende explosie en tijdens de coronapandemie […]

Naar een missionaire parochie

Op 3 februari ontvingen de vier parochies van Groot Breda […]

Aanmelden Nieuwsbrief

Beste parochianen, Door een aantal omstandigheden (AVG wetgeving, privacybeleid en […]