Uit het pastoraal team 2019-51

Wij zijn er bijna. Wij naderen het geboortefeest van Jezus, het grote heilsmysterie van onze geschiedenis. De feestelijke sfeer is overal te zien. Iedereen heeft het druk met kaarten sturen, familiediners regelen, vakanties regelen, Kerstmarkten bezoeken enzovoort. Er gebeurt heel veel rondom ons. Ik heb al twee kerstdiners gehad in de afgelopen week. Op 14 december was ik Haarlem voor een Kerstfeest van een Filipijnse gemeenschap waar ik ook de pastor ben. Het feestje begon met een Eucharistieviering als een dank aan God een daarna was er heerlijk eten, dans en zang. Ik vertrok rond 11;30 uur richting huis. Maar de bus kwam niet en daardoor miste ik de trein verbinding naar Breda. Ik was een beetje zenuwachtig of ik rond 0.30uur thuis zou zijn. Uiteindelijk moest ik met een andere bus naar het station van Haarlem en met de trein via Leiden was ik rond 2.00 uur s‘ochtends thuis. Ik moest telkens weer proberen om geduldig te zijn rond het lawaai van jongeren in de trein. Dat was voor mij een moment van leren.

Het tweede dat mij opviel is de Kerst noveen; Missa de Aurora. In onze parochie zijn wij twee jaar geleden begonnen met de noveen in het Papiaments/ Nederlands, die door Antilliaanse gemeenschap wordt georganiseerd. Voor velen is de tijd van 6.00 uur in de ochtend ongunstig. Het is een traditie in de Antillen dat de mensen vroeg in de ochtend 9 dagen de noveen houden. De kerken zitten daar helemaal vol zitten. Ik heb nooit Papiaments geleerd. Toch vind ik het fijn in deze dagen in Papiaments voor te gaan. Het gaat iedere dag beter met mijn uitspraak. Een leuke uitdaging. Wat belangrijk voor mij is dat ik ook met alle andere activiteiten me bezig kan houden met mijn spirituele voorbereiding. Dat doen wij samen iedere ochtend met zo’n 25 mensen rond het altaar verzameld met het geloof in God. Daar verbinden wij elkaar met God en met anderen in het gebed.

Ik wens jullie allen een goede voorbereiding naar Kerst toe.

Richard  Lobo

Meer nieuws

Gedachte 2020 – 8

”Geef jezelf elke dag een compliment. Niemand weet beter hoe […]

Evaluatie parochieavonden en beleidsplan

Parochieavonden van bestuur met vrijwilligers in 2019 Het afgelopen najaar […]

Huispaaskaars

Ook dit jaar bieden wij de mogelijkheid een huispaaskaars te bestellen, […]

Uit het pastoraal team 2020 – 7

Storm Storm, dat is waar we de afgelopen dagen op […]

Gedachte 2020 – 7

Accepteer zoals het is. Laat los zoals het was. Geloof […]

Gedachte 2020-6

Soms zijn moeilijke tijden nodig om je ogen te openen, […]

Verslag van de vergadering van het parochiebestuur van 3 februari 2020

We hebben uitvoerig gesproken over de relatie tussen de parochie […]

Uit het pastoraal team 2020-6

Het Project van de Eerste Communie 2020 Op zaterdag 25 […]

Gedachte 2020-5

Er wordt gezegd dat wanneer je een vlinder ziet er […]

Uit het pastoraal team 2020-5

Het bisdom Breda is op dit ogenblijk volop bezig met […]

SchuldHulpMaatje : maatjes gezocht

Schuldhulpmaatje begeleidt nu ruim 2 jaar in Breda mensen bij […]

Ik geef om een plek….. Actie Kerkbalans 2020 van start

Ik geef om een plek waar ik mijn geloof in […]

Lesorgel aangeboden

  In onze parochie zijn we dringend op zoek naar […]

Uit het pastoraal team 2020-4

Het nieuwe jaar is weer begonnen, sterker nog het is […]

Gedachte 2020-4

Het leven is kort; leef het! Woede is slecht, laat […]

Verslag van de vergadering van het parochiebestuur van 6 januari 2020

De eerste vergadering van 2020 werden de kerstvieringen geëvalueerd. De […]

Alpha cursus

Beste parochianen, Gedreven door de liefde van Christus en de […]

Huispaaskaars

Ook dit jaar bieden wij onze parochianen de mogelijkheid een […]

Jongerenbedevaart naar Rome

Come home, Go Rome! Vele wegen leiden naar Rome. Misschien […]

Uit het pastoraal team 2020-3

Arnold Janssen: een zegen voor vele volken   Zoals in […]

Viering in het Houwke

De viering in het Houwke a.s. zaterdag 19 januari  gaat […]

De nieuwe website van onze Augustinusparochie is vanaf nu on-line.

Beste mede-parochianen, De nieuwe website van onze Augustinusparochie is vanaf […]

Uit het pastoraal team 2020-2

Eerste Kerstmis in de Augustinusparochie Breda Kerstmis en alle voorbereidingen […]

Onze Misa di Aurora

Afgelopen dagen vanaf 16 december om 06:00 uur tot 07:00 […]

Uit het pastoraal team 2019-52

Kerst is delen Wellicht hebben we ons weer grondig voorbereid […]