Uit het pastoraal team 2-6-2024

Carlo Acutis- de eerste millennial heilig
 
Als programmeur maakte Carlo Acutis websites om zijn geloof te verspreiden. Nu zal de diep katholieke jongen als eerste millennial heilig verklaard worden.
Paus Franciscus maakt de weg vrij voor de heiligverklaring van de zalige Carlo Acutis nadat er een nieuw wonder aan hem wordt toegeschreven.
Internet heilige
Carlo Acutis is geliefd onder jongeren en staat bekend als ‘de cyberheilige’. Carlo Acutis wordt vaak afgebeeld met een laptop en een rozenkrans. De van oorsprong Engelse Carlo Acutis stierf op 15-jarige leeftijd aan leukemie in het Italiaanse Monza. Carlo maakte meerdere pelgrimstochten naar de Assisi en hij werd er begraven.
Wonderen
Paus Franciscus heeft de millennial in 2020 zalig verklaard nadat een Braziliaans kind miraculeus genas in 2013 van een dodelijke ziekte nadat het tot Acutis had gebeden.
Inmiddels is er een nieuw wonder bekend geworden dat aan Carlo wordt toegeschreven.
In een decreet op 23 mei 2024 keurde Paus Franciscus de wonderbaarlijke genezing goed van een 21-jarige uit Costa Rica, Valeria Valverde. Valeria studeerde in 2022 in Florence, waar ze na een bijna fataal fietsongeluk in het ziekenhuis kwam te liggen met ernstig hoofdletsel. Daardoor moest ze een zware operatie ondergaan. Haar familie werd verteld dat haar situatie zeer kritiek was en dat ze elk moment kon sterven.
Haar moeder Liliana besloot een paar dagen na het ongeluk, op 8 juli 2022, een pelgrimstocht naar het graf van Carlo Acutis in Assisi te maken om te bidden voor haar dochter. Diezelfde dag liet het ziekenhuis aan haar weten dat Valeria spontaan begon te ademen. De volgende dag bewoog ze uit zichzelf en had ze gedeeltelijk haar spraak terug.
Op 18 juli werd Valeria ontslagen van de intensive care, nadat een CAT-scan aantoonde dat haar bloeding verdwenen was. In tegenstelling tot de medische voorspellingen, had Valeria slechts één week fysiotherapie nodig voor haar herstel. Op 2 september 2022, slechts twee maanden na haar ongeluk, ging ze met haar moeder op bedevaart naar het graf van Carlo Acutis in Assisi om haar volledige genezing te vieren.
In het decreet dat op afgelopen donderdag werd vrijgegeven, kondigde Paus Franciscus aan dat hij een Consistorie van Kardinalen bijeen zal roepen om te beraadslagen over de heiligverklaring van de Zalige Carlo Acutis.
Pater Richard Lobo SVD


RicharD Lobo

Meer nieuws

Uit het pastoraal team 16 juni 2024

Als ik je deze week tegen kom, God Als ik […]

Gedachte 16 juni 2024

Doe alles vanuit een goed hart en verwacht niets terug. […]

Uitnodiging

Tweede ronde ontmoeting en informatieavond in de pastorale zones van […]

Opgelet

Beste mensen, Vanaf maandag 10 juni a.s. is het secretariaat […]

Gedachte 9-6-2024

Dieren begrijpen elkaar zonder te praten Mensen praten zonder elkaar […]

40-jarig priesterjubileum bisschop Liesen

Op zondag 16 juni 2024 is het veertig jaar geleden […]

Gezinsdag aan Zee 2024

Op zaterdag 29 juni 2024 is de Gezinsdag aan Zee! […]

Naar Lourdes...

Bent u misschien naar de Relikwieën van H. Bernadette van […]

Familiezondag 9 juni

Zondag 9 juni a.s. is het weer Familiezondag in de […]

Over de heg

Lekker buitenweer…. Kom eens langs, over de heg een praatje, […]

Onder de groene linde... Annakapel

Vanaf vrijdag 17 mei tot en met vrijdag 13 september […]

Inschrijven Nieuwsbrief

Als u 2 wekelijks de Nieuwsbrief van de parochie wilt […]