Ervaringen in de coronatijd (11)

Diny Roovers

HOE KOMEN WIJ DE CORONATIJD DOOR?

Mijn vriend woont in Gelderland. De ene week komt hij met de auto naar mij, de andere week ga ik met de trein naar hem.

Mijn vriend heeft twee dochters en drie nog erg kleine kleinkinderen. Die wonen in dezelfde plaats als mijn vriend. Zij houden erg veel van hem en zijn altijd bezorgd om hem.

Toen dan ook in Brabant de eerste coronacrisis uitbrak, waren de rapen gaar, wat synoniem is voor: toen was het huis te klein, toen had je de poppen aan het dansen, toen brak de hel los. In geen geval mocht mijn vriend naar dat Sodom en Gomorra dat Brabant was!

Zoals alle onafhankelijke ouders luisterde mijn vriend ook niet naar zijn kinderen en wilde hij toch gaan. Er werd één voorwaarde gesteld: hij mocht naar Breda om mij op te halen, maar niet om er een paar dagen te blijven.

En zo gebeurde het de eerste weken. Tegenwoordig is het zo, dat mijn vriend met de auto een paar dagen naar mij komt en hij de andere week mij komt ophalen met de auto om een paar dagen bij hem te zijn. Mijn vriend heeft een leuk tuintje, en ik noem het daar mijn buitenverblijf.

Ik heb een verstandelijk gehandicapt zusje, en dat mag ik al bijna drie maanden niet bezoeken. Dat vind ik erg jammer. Zij mag ook niet naar mij komen, mocht niet naar de verjaardag van haar andere zus komen. Nu is ze de 28e mei jarig, net nu de verzorgingshuizen weer gedeeltelijk open mogen. Dat komt goed uit, want nu kan ik wel naar haar verjaardag, maar mijn andere zus niet, want er mag maar 1 persoon per bewoner komen.

Mijn kinderen zijn ook bezorgd om mij, maar zij wonen niet in Breda. Mijn dochter heeft één keer boodschappen voor mij gedaan. Maar ze heeft nog een baan en heeft niet altijd de tijd om naar mij te komen. Bovendien ben ik goed gezond en zijn de winkels dichtbij, dus mijn boodschappen doe ik zelf. Ik maak ook dikwijls een wandelingetje of een fietstochtje.

Moederdag mocht ik bij mijn dochter vieren! Zij heeft een vrijstaand huis en een lap grond om U tegen te zeggen. Dus er is plaats genoeg voor het 1,5 meter leven. Mijn zoon uit Amsterdam heeft mij opgehaald en mijn dochter heeft me weer thuis gebracht.

Mijn buurvrouw is onlangs 95 jaar geworden. Zij is heel slechthorend en bijna blind en verder mankeert ze ook nog het een en ander. Haar enige familielid is een nicht die ook niet alle weken komt. Daarom wip ik elke dag even bij haar binnen, breng de post en verzorg haar gehoorapparaat. Verder wil ze niets door mij gedaan hebben.

Ik heb elke zondag via YouTube naar “onze” Mis gekeken. Dat was hartverwarmend om te volgen. En elke overweging was weer een doordenkertje. Zo ook die van pater Rian van afgelopen zondag over bidden. Jezus bad niet voor de wereld, en terecht: God heeft de wereld aan de mensen gegeven om er iets van te maken. Daarom zie ik in de coronacrisis ook niet de hand van God. En ik ben het ook niet eens met de vromen die zeggen: “God zal alles goed maken.” Juist daarvoor heeft Hij de mens geschapen, om alles weer goed te maken.

In mijn familie heeft het coronavirus niet toegeslagen. Ik heb alleen, zoals gezegd, mijn zusje niet kunnen bezoeken. En ook mijn neef niet, die in een ander verzorgingshuis woont. Wel heb ik hem via een “babbelhut” kunnen zien en spreken op zijn verjaardag.

 

 

 

 

Meer nieuws

Gezinspastoraat

Langs deze weg willen we u informeren over een aantal […]

Uit het pastoraal team 2020-27

“De tijd zijn wij. Zoals wij zijn, zo is onze […]

Welkom in de kerken van de Augustinusparochie 

Vanaf aanstaande zondag bent u weer van harte welkom tijdens […]

Gedachte 2020-27

Het is alweer juli! Iedereen een gezonde, blijde en liefdevolle […]

Deze tijd – Augustinusmagazine juli 2020

Het zomernummer van het Augustinusmagazine is uit. Komende weken valt […]

Zomerprogramma 2020 Augustinusparochie

Ook dit jaar willen we, ondanks de beperkingen als gevolg […]

Annanoveen

Ook dit jaar willen we weer een Annanoveen houden. Jammer […]

Vieringen per 1 juli

Met ingang van 1 juli a.s. zijn de vieringen in […]

Uit het pastoraal team 2020 – 26

Wees niet Bang. We hebben nu op twee zondagen opnieuw […]

Gedachte 2020 -26

Er zijn 4 belangrijke woorden in het leven; Liefde, eerlijkheid, […]

Pinksterestafette (2)

Op zaterdag 20 juni was er een geloofsgesprek in de […]

Pinksterestafette (1)

Op Pinksteren, zondag 31 mei 2020, startte het Bisdom Breda […]

Anna noveen

Annanoveen,    De Annanoveen wordt dit jaar gehouden in de […]

Pastorale brief van onze Bisschop (corona)

“De tijd zijn wij. Zoals wij zijn, zo is onze […]

Schilderij Anna kapel

Hierbij laat ik u weten dat ik een heel oud […]

Uit het pastoraal team 2020-25

Waarom Toch? Afgelopen zondag was het een belangrijke dag in […]

Gedachte 2020-25

De kwaliteit van je leven hangt niet af van wat […]

Dymphna-kapel in het nieuws

Wat leuk! In het Haagse Beemden Nieuws is zomaar een […]

Bestuur benoemt Coördinator gebouwen

    Per 1 juni 2020  is Huub Gerritsen door […]

Vastenactie

Dank u wel! In 2018 was Kerala in India getuige […]

Gedachte 2020 – 24

Echte vrienden Echte vrienden accepteren zoals je bent ze vinden […]

Uit het pastoraal team 2020 – 24

Naar het nieuwe normaal Het is nu juni, zomertijd, waarin […]

Caritascollecte 7 juni

Zorgen voor hen die het moeilijk hebben en mensen helpen […]

Uit het pastoraal team 2020-23

De Verandering De rups had een heftig jaar Waarop zij […]

Gedachte 2020- 23

We zullen nooit meer terug gaan naar normaal Normaal heeft […]

‘Over de Heg’ gaat weer van start op 5 juni

We zaten er met smart op te wachten, elkaar weer […]

Ervaringen in de coronatijd (12)

Jan van den Wijngaard Als je met iemand in gesprek […]

Pinkstergroet 

https://youtu.be/b1fOQLbF4bc   RicharD Lobo

Voor wie steek jij een kaarsje op? op televisie

Op Tweede Pinksterdag presenteert Anita Witzier een speciale editie van […]

Vieringen zonder koren

Zoals bekend worden de vieringen in de parochiekerken per 13 en […]

Uit het pastoraal team 2020-22

We zijn op weg naar Pinksteren, een hoog feest waarop […]

Gedachte 20920-22

Het zijn niet alleen de uitgesproken woorden; het is ook […]

Ervaringen in de coronatijd (7-8-9-10)

Brendon Catlow (7) We live in strange times! Unprecedented times.  […]

Ervaringen in de coronatijd (4-5-6)

Naam bekend bij pastores (4) Zo’n moeilijk opdracht heb ik […]

Ervaringen in de coronatijd (1-2-3)

Jan van Roestel (1) Wat was het wennen, geen kinderen, […]

Gedachte 2020-21

Sommige mensen zullen jouw leven en jouw keuzes nooit begrijpen […]

Uit het pastoraal team 2020-21

Uit het pastorale team Afgelopen zondag deed Pater Richard een […]

Uitnodiging Handelingen van de apostelen – online

Geachte lezer In deze bijzondere Paastijd, tussen Pasen en Pinksteren […]

Ervaring delen

Ervaring delen Beste parochianen, Wij zitten in een moeilijke tijd. […]

Bedankkaartje

Bedankkaartje Wij willen als parochiegemeenschap onze parochianen, die in de […]

Openstelling kerkzaal Lucaskerk

Op iedere maandagochtend, woensdagochtend en vrijdagochtend, steeds van 09.00 – […]

De  leerhuisavond populisme

De  leerhuisavond populisme aangekondigd op 27 mei in de Lucaskerk, […]

Gedachte 2020- 20

Ik ben  geloof ik behoorlijk ouderwets. Ik geloof namelijk nog […]

Uit het pastoraal team 2020-19

Vrijheid Vrijheid is in deze dagen een woord dat op […]

Gedachte 2020-19

”Vertrouw op jezelf. Je hoeft niet de gehele weg te […]

Rugzakjes

Geweldig, wat een prachtig resultaat!! Het was een ook een […]

Roepingenzondag

In het kader van Roepingenzondag op 3 mei 2020 brengt […]

Online eucharistievieringen

Via Youtube kunt u de online vieringen volgen:  https://www.youtube.com/channel/UCsolAiiuGV1LiF2jdiSE_qw  Ook […]

Voedselbank

Voedselbank: Als gevolg van de Coronacrisis, komen nog meer gezinnen, […]

Persbericht Rugzakjes

PERSBERICHT. Rugzakjes voor kamp Moria op kamp Lesbos voor alle […]

Misintenties 

Beste parochianen, Wij zitten in een moeilijke periode. Wij kunnen […]

SchuldHulpMaatje Breda zoekt bestuursleden

SchuldHulpMaatje Breda zoekt bestuursleden In 2017 is vanuit de diakoniën […]

Aanmelden Nieuwsbrief

Beste parochianen, Door een aantal omstandigheden (AVG wetgeving, privacybeleid en […]

SchuldHulpMaatje : maatjes gezocht

Schuldhulpmaatje begeleidt nu ruim 2 jaar in Breda mensen bij […]