Online gespreksavonden over Het geschenk van Edith Eger

woensdag, 13 januari 2021
Locatie:

Een indrukwekkend interview van Jacobine Geel met gevierd therapeut en Holocaustoverler, Dr. Edith Eger was voor mij aanleiding om haar boek “Het geschenk” (12 lessen die je leven kunnen redden) aan te schaffen. Edith Eger heeft deze praktische gids geschreven om ons zachtjes aan te moedigen de gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Haar krachtige lessen vormen samen met de verhalen uit Egers’ eigen leven en die van haar cliënten:”Het geschenk”. In dit boek leer je om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester en ving je vrijheid door de kracht die erin zit.

 

Juist in deze coronatijd waarin we ons vaak opgesloten voelen, leert ze ons inzien dat wat er met ons gebeurt uiteindelijk niet het belangrijkste is, maar wat we ermee doen. Het boek bevat interessante aanknopingspunten om hierover met elkaar in gesprek te gaan. In de donkere dagen van januari worden hierover online gespreksavonden georganiseerd.

 

Data: Woensdagavonden 13 en 27 januari;

Aanmelden: mail naar media@pknbreda.nl

In de komende nummers van Samen op Zondag volgen hierover nog mededelingen.

 

Het interview met Edith Eger is te zien op:

Special met Edith Eger gemist? Start met kijken op NPOStart

Bijzonder om te zien dat iemand in Auschwitz in staat is om de mogelijkheid te zien om te kiezen voor liefde en hoop, zelfs te midden van zoveel lijden en machteloosheid. Voor u/jou misschien ook een aanleiding om hierover in gesprek te gaan met anderen.

Meer activiteiten

Alles
Augustinusparochie
Maria Dymphnakapel Breda