Leerhuisavond: Ken je mij?

woensdag, 22 januari 2020 20:00
Locatie: Lucaskerk Breda, Tweeschaar 125 4822 AS Breda

Wat delen wij met christenen uit andere culturen?

De Week van Gebed voor de eenheid van de christenen is van 19 tot en met 26 januari 2020. In de Augustinusparochie Breda en de Protestante Gemeente Breda willen wij stilstaan bij de wereldwijde bedreiging en vervolging van christenen, onder het motto: ‘Ken je mij?’

Christenen worden in 73 landen op extreme wijze vervolgd vanwege hun geloof, meldt de organisatie Open Doors, die wereldwijd strijdt tegen vervolging van christenen. Het gaat naar schatting om ongeveer 245 miljoen mensen. Open Doors schat dat nu één op de negen christenen wordt vervolgd. Twee jaar geleden ging het nog om één op de elf.

Open Doors-directeur Maarten Dees maakt zich zorgen om de nieuwe cijfers. “Vervolging wordt intenser en gruwelijker”, vertelt hij. “Tegelijkertijd blijft het aantal christenen dat wordt vervolgd stijgen.”

Het gaat erom dat wij beseffen dat het om onze zusters en broeders in het geloof gaat en dat wij met hen – op een bescheiden wijze wellicht – solidair zijn.

Maar kennen wij hun situatie en weten wij over wie het gaat? Vandaar het thema: ‘Ken je mij?’  Wij gaan in gesprek met een paar van onze geloofsgenoten die dit aan den lijve ondervonden hebben.

Maaltijd en Leerhuisavond woensdag 22 januari Lucaskerk

Vooraf wordt er gekookt. Iedereen kan mee eten. De kerk is open om 17.30u, om 18.00u. gaan we aan tafel. De kosten voor de maaltijd zijn vijf euro. Wel even digitaal aanmelden  of via het inschrijfformulier op de balie. (tot 19 januari)

Wilt u alleen het gesprek bijwonen? Dan graag aanmelden bij Mieke Frankfoorder (w.frankfoorder@hccnet.nl) of pastor Ben Hendriksen (benhendriksen@hotmail.com)

Dit is een avond in het kader van het oecumenisch jaarprogramma  ‘Wijs of dwaas’. Prijs: vrijwillige bijdrage