Groene theologie

woensdag, 20 oktober 2021 17:30
Locatie: Lucaskerk Breda, Tweeschaar 125 4822 AS Breda

20 oktober 2021 20 uur: Avond over Groene theologie. Gespreksleiding: ds. Joan van Kempen

U wordt van harte uitgenodigd om de avond over Groene theologie bij te wonen. Als Lucaskerk zijn we heel goed op weg met de buurttuin en verdere “groene activiteiten” mét de buurt. Maar wat betekent het nu om de wissel te trekken en te gaan herbezinnen vanuit een theologie die “groen“ kleurt?  Onze actualiteit in klimaatverandering met alle extreme weersomstandigheden vraagt ons welke verantwoordelijkheid er bij ons hoort. Daarover denken we met elkaar nav het boek van Trees van Montfoort: “Groene Theologie”.

Vooraf wordt er gekookt. Iedereen kan mee-eten. Kerk open om 17:30 uur, om 18:00 uur gaan we aan tafel.  De kosten zijn € 5. Vooraf aanmelden bij het secretariaat of via www.lucaskerk.nl/formulier

Deze activiteit is onderdeel van het Leerhuis -programma. Het volledige programma vind je hier.