Filmavond in het kader van de zeven werken van barmhartigheid

woensdag, 17 november 2021 17:30
Locatie: Lucaskerk Breda, Tweeschaar 125 4822 AS Breda

17 nov een filmavond in het kader van de zeven werken van barmhartigheid. Kapsalon Romy (de zieken verzorgen)

Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Vooraf wordt er gekookt. Iedereen kan mee-eten. Kerk open om 17:30 uur, om 18:00 uur gaan we aan tafel.  De kosten zijn € 5. Vooraf aanmelden bij het secretariaat of via www.lucaskerk.nl/formulier

Deze activiteit is onderdeel van het Leerhuis -programma. Het volledige programma vind je hier.

Meer activiteiten

Alles