Ervaar Alpha tijdens de introductieavond op 28 januari 2021.

donderdag, 28 januari 2021
Locatie:

Welkom bij Alpha!

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha.

Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Bij Alpha denk je samen na over inspirerende onderwerpen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Tijdens tien interactieve en gezellige online bijeenkomsten ontdek je samen met anderen wat het christelijke geloof inhoudt. Of je nu katholiek, protestant, jood, moslim, atheïst, boeddhist bent, of simpelweg gelooft dat er ‘iets’ is, iedereen is welkom.

We beginnen telkens met het kijken naar een filmpje van zo’n 20 minuten. Daarna bespreken we in kleine groepen hoe we zelf tegen het onderwerp aankijken. Er zijn geen ‘goede’ of ‘slechte’ meningen, gevoelens of gedachten. Het gaat om het delen van jouw eigen ervaringen, en jezelf openstellen voor de perspectieven van anderen.

Elke week staat een ander onderwerp centraal. Vragen die bijvoorbeeld kunnen langskomen zijn:

• Wie is Jezus? En waarom zeggen christenen dat Hij leeft? Hij is toch doodgegaan aan een kruis?
  • Hoe kunnen christenen geloven dat Jezus de zoon van God is? Hoe bewijs je zoiets? Dat kan toch niet?
  • Waarom bidden mensen? Is dat niet net zoiets als gewoon mediteren?
  • Wat is er zo bijzonder aan de Bijbel? Waarom denken gelovigen dat dat het woord van God is en niet gewoon een boek?
  • Als er een God is, waarom is er dan lijden en kwaad in de wereld?
  • Waarom zeggen christenen dat Jezus van mij houdt? Waar baseren ze dat op?

Start: 28 januari 2021

Goed nieuws! In januari begint weer een Alpha! Deelname is gratis. Alpha is inhoudelijk niet gebonden aan één type kerk. Het pastoraal team van de Augustinusparochie begeleidt deze Alpha. We ontmoeten elkaar wekelijks op donderdagavonden, online, met behulp van de gratis app Zoom. We zullen vooral met mensen uit de omgeving van Breda zijn, en als je van verder weg komt is het ook prima.

De introductieavond ‘Is er meer?’ is op donderdag 28 januari van 20.00 tot 21.30 uur. De laatste keer is op 15 april. Om te ontdekken of Alpha iets voor jou is kan je volledig vrijblijvend deelnemen aan de introductiebijeenkomst.

Opgave via pater Richard: richardsvd@gmail.com of Hanneke Oomen: hannekeoomen@online.nl