Leerhuisavond over Judas n.a.v. de musical ‘Judas’ in de Lucaskerk.

zaterdag, 14 maart 2020 20:00
Locatie: Lucaskerk Breda, Tweeschaar 125 4822 AS Breda

Vorig jaar vierden we het 25-jarig jubileum van de Lucaskerk met een aantal fantastische uitvoeringen van de musical Judas. En we waren toen nog lang niet klaar. Niet met de musical, niet met het enthousiasme van iedereen die bij de uitvoering betrokken was en niet met Judas. Omdat Judas vooral verbonden is met Goede Vrijdag, ligt het voor de hand om in de 40 dagen voor Pasen Judas weer op te pakken. Hoe we dat gaan doen, stemmen we natuurlijk af met Theatrada, het initiatief dat voortkomt van de groep van de musical.

Peter Jan Plooij en ds. Roel Knijff zullen de avond inhoudelijk begeleiden. Want wat moeten we toch met Judas? In de musical werd al prachtig weergegeven: is hij de tegenpool van Jezus? Of heeft hij Jezus misschien beter begrepen dan alle anderen?

Deze avond, 14 maart, is onderdeel van het Leerhuis Lucaskerk PGB & Augustinus parochie. Vooraf wordt gekookt in de Lucaskerk. Iedereen kan mee-eten. Om 18:00 uur gaan we aan tafel. De kerk is om 17:30 uur open. De kosten zijn € 5.

Vooraf aanmelden via het aanmeldingsformulier op de pkn-website.