2e Alpha cursus 16 januari – 14 mei 2020

donderdag, 16 januari 2020 18:30 t/m 14 mei 2020 21:00
Locatie: Michaelkerk Breda, Hooghout 67 4817 EA Breda

Wat geloof ik eigenlijk?

Praat je wel eens met iemand over je geloof? Wat geloof je? Hoe belangrijk is het geloof voor je? Wat voor rol speelt je geloof in je leven? Nog een stap verder: waarom leef ik eigenlijk, wat is de zin van mijn leven. Ben ik gelukkig zoals ik nu leef?

Een aanbod voor iedereen

Vragen die ieder mens heeft. Heel herkenbaar. Antwoorden zijn niet zo eenvoudig. Wil je een poging doen om samen een antwoord te vinden? Meld je dan aan voor een 10-daagse cursus. Een aanbod van de katholieke kerken in Breda.

Je hoeft niet heel gelovig of katholiek te zijn. Iedereen is welkom.

Het programma

We beginnen met een gezamenlijk maaltijd. Daarna volgt een korte lezing en we sluiten af met een groepsgesprek.

De lezingen geven een verdieping in het katholieke geloof en behandelen vragen als:

Wie is Jezus eigenlijk, Hoe kun je in deze tijd nog geloven? Waarom zou je de Bijbel lezen, Wie is de H. Geest, Hoe zit het met het kwaad in de wereld en wat is de betekenis van bidden.

In de groepsgesprekken spreken we met elkaar als (niet-) (of een beetje-) gelovige.

Waar en wanneer

Er zijn 11 bijeenkomsten om de week op donderdagvond en een op zaterdag.

Plaats: de ontmoetingsruimte van de Michaelkerk, Hooghout 67, in Breda

Aanvang: 18.30 uur tot 21.30 uur.

We beginnen op 16 januari 2020, de laatste bijeenkomst is gepland op 14 mei 2020.

Info en aanmelden

Meer informatie vragen of aanmelden kan bij Hanneke Oomen .

Opgaveformulier

Wilt u zich opgeven voor deze activiteit? Dit kan door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.

Meer activiteiten

Alles