Aanmelden nieuwsbrief

Uit het pastoraal team 2019 -33HET FEEST MARIA TEN HEMELOPNEMING We kennen die strijd tussen goed en kwaad, tussen oorlog en vrede, tussen liefde en haat, niet alleen in de wereld, maar ook in onszelf. Want we zijn niet altijd zo liefdevol en zo vredevol als we zouden willen zijn, en als God van ons verlangt. Soms laten ook wij ons leiden door onvrede, door ruzie, door eigenbelang, door ons eigen groot gelijk. Het zijn de momenten waarop de draak in ons de bovenhand haalt op het voorbeeld dat Maria voor ons is.
De Ten Hemelopneming van Maria zou een feest moeten zijn dat ons zeer sterk aanspreekt. Want Maria is zo herkenbaar voor ons, en ze is ook een groot voorbeeld voor ons. En dat voorbeeld is dat zij ‘ja’ antwoordt op de vraag of zij de moeder wil worden van de Zoon van God. ‘Mij geschiede naar uw Woord,’ zegt ze.
“God met ons ”is de uitdrukking van het leven op aarde. God die dat “met ons” aanbiedt, Maria die erop ingaat, het zonder mitsen, Elisabeth die dat herkent en wij die dat geloven. Dat is precies wat we in dit feestviering; “God met ons”, “God met haar” wordt uiteindelijk “zij met God”. Haar consequent geloof tot in het onbegrijpelijke toe, liet haar als eerste gelovige de eeuwige glorie delen.
Op dit feest vieren we dat zij met God is gegaan de weg ten einde toe. Ze is een moeder die tot het bittere einde blijft. Zij laat haar kind niet in de steek. Laat het ons gegeven zijn de weg van Maria te volgen ten einde toe. Want zij is het heerlijke beeld van wat ons te wachten staat.
E. Owusu, SVD

Gedachte 2019-33''Lachen is innerlijk joggen.''
Mary Burmeister

Over de heg‘Over de heg’ sluit zomer af op 30 augustus
Vrijdagmiddag 30 augustus sluit ‘Over de heg’ het zomerseizoen af. De komende weken bent u dus nog van harte welkom voor een praatje, een luisterend oor en een kopje koffie of thee.
Kom eens langs bij de Maria Dymphnakapel aan het Moerenpad in de Haagse Beemden. Vrijdagmiddag 13.30 – 15.30 uur. Angelique Herremans

Startviering met internationaal tintjeHet is inmiddels een goede traditie, om het nieuwe werkjaar samen te beginnen.
We doen dit ook aan begin van dit nieuwe werkjaar.
Op zondag 25 augustus in de Franciscuskerk aan het België plein Breda Noord.
Zoals u weet zijn er binnen onze parochie verschillende internationale groepen, die een keer per maand een viering hebben in hun eigen taal, zoals de Indonesische gemeenschap en de Antilliaanse gemeenschap, maar ook de Syrische Christenen vieren een keer per maand in het Arabisch. De Engelstalige gemeenschap viert elke zondag in de Michaelkerk om
Maar natuurlijk blijven we een parochie en dat willen we in de startviering tot uiting laten komen door de viering een extra internationaal tintje te geven.
Alle groeperingen leveren een bijdrage aan de viering, elk op zijn of haar manier. Ook u willen we uitnodigen om deel te nemen en als het kan iets van u eigen cultuur of iets echt Nederlands mee te brengen of te dragen.
Het beloofd een hele bijzondere viering te worden en we hopen dan ook dat u allemaal komt en uw steentje bijdraagt.
U bent van harte welkom !
Natuurlijk is er na de viering koffie/thee met iets lekkers. We drinken een glas op het nieuwe werkjaar en trakteren op een internationaal hapje
Bestuur en Pastoraal team Augustinusparochie

Trefwoord(en):

Vier seizoenen koffiemiddag in de MichaelkerkMaandag 19 augustus 2019 komen wij weer samen voor de 3-maandelijkse koffiemiddag in de ontmoetingsruimte van de Michaelkerk.
Vorig jaar heeft mevrouw Alie Marijnissen ons verrast met een paar kostelijke verhalen.
Wij zijn blij dat ze ook deze keer ons enkele verhalen komt vertellen.
Natuurlijk blijft er ook genoeg tijd over om gezellig wat te buurten.
De aanvang is 14.00 uur en IEDEREEN is van harte welkom.
Voor deze middag, met koffie/thee en een drankje vragen wij u ter tegemoetkoming in de kosten een bijdrage van € 2,00.
Wij kijken er weer naar uit u te ontmoeten.

Statiegeld actie in Teteringen Wij bieden KERALA een helpende hand
Weet u het nog?
De vastenactie van dit jaar was bestemd voor Kerala in India. U hebt hier zeker over gehoord of gelezen.,
Er is nog een klein vervolg in Teteringen, daar is bij de Jumbo de zuil waar u statiegeld bonnetjes in kunt leveren in juli en augustus bestemd voor dit prachtige doel, in de geboortestreek van pater Richard Lobo
Als u toch lege flessen in gaat leveren.............
Voor uw gave zeggen wij u, namens de mensen in Kerala, heel hartelijk dank!

Maria ten Hemelopneming in de Annakapel 15 Augustus om19.00 een viering in de Annakapel t.g.v.Maria ten Hemelopneming.

ZomercaféZomercafé in de Willibrorduskerk
Elke woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Kopij / Aanmelden NieuwsbriefAanmelden / afmelden of een wijziging voor de nieuwsbrief s.v.p. rechtsboven in via de aanmeldknop op de home pagina van deze site

Of klikken op deze link

Voor vragen / opmerkingen of kopie voor de nieuwsbrief kunt u de mail versturen naar: marrydon@hotmail.com

Aanmelding nieuwsbrief
1. Kopieër de volgende regels net voor het afsluiten van de <⁄ head> tag.