Uit het pastoraal team 2018- 21Een Pinksterervaring

Hebt u ooit van de Roparun gehoord? Ik tot voor kort ook niet, maar nu wel. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer –oorspronkelijk van Rotterdam naar Parijs of Bremen (maar nu andersom, van Bremen/Parijs naar Rotterdam)- om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Het wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd: ‘Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’
Een aangetrouwd familielid maakte ons er op attent en stelde meteen ook de vraag of wij -familie en vrienden- mee zouden willen doen. We wisten niet wat het inhield, maar zeiden toch maar ‘ja’. En zo begon een jaar van voorbereiding. Er moest getraind worden, gelopen en gefietst, er moesten sponsors gevonden worden, acties bedacht worden om geld in te zamelen en met regelmaat vergaderd worden. Een intensief jaar! Mijn taak werd het om de verzorgingsbus te besturen.
En toen, met Pinksteren was het zover. Wij togen naar Bremen (Duitsland) om aan de estafetteloop te beginnen. We waren niet de enigen, duizenden mensen vertrokken uit Parijs of Bremen richting Rotterdam. Een ware uittocht van kleurig geklede teams die dag én nacht voortgingen met het goede doel voor ogen. En hoe verder we kwamen, hoe meer we elkaar beter leerden kennen en waarderen. Aan slapen kwamen de meesten niet toe en zo arriveerden wij laat op 2e Pinksterdag in Rotterdam. Laat, maar gelukkig toch nog op tijd!
Het eindpunt was bereikt, het doel gehaald en –wat heel bijzonder was- we waren één nieuwe familie geworden van verschillende mensen die elkaar verstonden. Een soort hedendaagse Pinksterervaring. Misschien volgend jaar weer!
Pastor Ben Hendriksen

Gedachte 2018 - 21 ''Het ego zegt: als alles op zijn plek valt, voel ik rust.
Het hart zegt; als ik rust voel, valt alles op zijn plek.''
Marianne Williamson

Trefwoord(en):

Taizéviering in de MichaelkerkOp zaterdag 2 juni, 19.00 uur is er in de Michaelkerk, weer een Taizéviering.
De viering heeft onder andere tot doel te bidden voor de eenheid onder de christenen. Thema is de macht van barmhartigheid. Een belangrijke rode draad in de Bijbel. Door de woorden van Jezus te overwegen vinden we alle ruimte om met anderen ons geloof vieren. En zo kunnen we samen een weg van hoop en vertrouwen inslaan. Dat schept weer ruimte voor onszelf, voor onze eigen zoektocht en ruimte om ons te openen voor God.
De sfeer van de viering wordt bepaald door muziek, zang, gebed en stilte. Er zijn gemakkelijk mee te zingen liederen. Stilte om het evangelie tot je door te laten dringen.
Van harte welkom.

Trefwoord(en):

500 jaar Annakapel 27 meiNa de bijeenkomst over het historisch aspect op 21 januari en de speurtocht voor basisscholen (sociale aspect) op 29 maart staat op zondag 27 mei de religieuze functie van de Annakapel in de schijnwerpers.
We bekijken de kapel en bespreken de opvallende religieuze uitingen.
De Annakapel is een mooi gebouw met een bijzondere functie. Mensen komen er wekelijks samen vanwege hun geloof. Ook de momenten van vreugde en verdriet, de hoogte- en dieptepunten vieren we in de Annakapel. ,br> Zondag 27 mei om 13.30 uur beginnen we met een ‘rondgang’ door de kapel o.l.v. diaken Ben Hendriksen. Frans Bullens leidt ons in in de Gregoriaanse gezangen. George Jonkers spreekt over de Beweging van Barmhartigheid Breda en ds. Roel Knijff spreekt over de Katholiek en Protestante betekenis van de Annakapel toen en nu.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jan Marie Wouters.
U allen van harte welkom op zondag 27 mei om 13.30 uur in de Annakapel.
Verdere data:
- 17 t/m 26 juli: noveen en feestelijke eucharistieviering op het feest van Moeder Anna op 26 juli.
- 22 juli een fietstocht langs kapellen in de buurt.,br> - 8 september: Feestelijke afsluiting van het jaar in het kader van Open Monumentendag: boekpresentatie en inleiding door Leo Fijen. Muzikale omlijsting door koperensemble ‘Stuiver’.

Vespers Kapel Maria Mater DeiZaterdag 26 mei, om 19.00 uur, bidden de zusters van de congregatie Allen voor Alles samen met ons de vespers in de kapel van Maria Mater Dei, Brabantlaan 5, Breda.
De apostel Paulus schrijft: zingt voor God met een dankbaar hart psalmen, hymnen en liederen. De vespers wordt al eeuwen door de Kerk gebeden, en bestaat uit psalmen, het evangelie van de zondag en stille overweging. We stellen omwille van het roepingenpastoraat in het bisdom het Sacrament uit, en aanbidden. Heel die vespers is dus een bijzondere intentie voor roepingen. We bidden dat God mensen roept die met ons mee willen doen in de parochie, of die ons willen voorgaan in geloof. Na het zingen van het Tantum Ergo volgt de zegen met het Sacrament.
Graag nodigen wij u uit met de zusters en met ons mee te bidden, te zingen en te mediteren.

Over de HegKom eens langs, over de heg, voor een praatje, een kopje koffie en een luisterend oor.
Iedere vrijdagmiddag bij lekker buitenweer van 13.30 uur tot 15.30 in de tuin van de Maria Dymphna kapel.
Je bent van harte welkom.

Bijlage(s):

Rozenkransgebed in de FranciscuskerkDe eerstvolgende 5 woensdagochtenden is er voorafgaande aan de dienst van 09.30 uur een rozenkransgebed
Dit begint on 09.15 uur.
U bent hierbij van harte welkom.

Kopij / Aanmelden NieuwsbriefAanmelden / afmelden of een wijziging voor de nieuwsbrief s.v.p. rechtsboven in via de aanmeldknop op de home pagina van deze site

Of klikken op deze link

Voor vragen / opmerkingen of kopie voor de nieuwsbrief kunt u de mail versturen naar: marrydon@hotmail.com

Aanmelding nieuwsbrief
1. Kopieër de volgende regels net voor het afsluiten van de <⁄ head> tag.