menu

Aanmelden nieuwsbrief

Uit het pastoraal team 2019 -24Een mens van liefde worden

Ik wil over je ademen
– zegt God –
en je mijn Geest schenken,
opdat je vurig en enthousiast
van Mij kunt getuigen
en kunt bouwen
aan een rechtvaardige
en mensvriendelijke wereld.

Ik wil je mijn zegen geven
opdat je zelf zegen mag worden
voor je medemensen.

Durf op zoek te gaan
naar de zending en de roeping
die Ik jou toevertrouw.

Riskeer het om heel je leven
af te stemmen op Mij
en op mijn droom van geluk
voor armen en kleinen
en je zult een mens van liefde worden.

Erwin Roosen

RicharD Lobo

Gedachte 2019- 24''Het hart begrijpt wat het oog niet ziet en het oor niet hoort.''
oods spreekwoord

Trefwoord(en):

Dag van de Herdenking en Viering van de afschaffing van de slavernij.Hierbij het persbericht over de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, waar de Augustinusparochie ook aan deelneemt. Tevens zal een parochiaan uit Ghana spreken en het koor Bondeko.
Hoe leef je in Vrijheid?

Voor de eerste keer wordt er in Breda op zaterdag 29 juni vanaf 14.00 uur de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd bij de Vredesduif aan het Groenendijkplein in Breda-Noord.
Sinds 2002 wordt de afschaffing hiervan op 1 juli in Amsterdam bij het Nationaal monument Slavernijverleden herdacht, sinds enkele jaren op het stadhuis in Rotterdam, vorig jaar voor het eerst in Tilburg en nu dan ook in Breda-Noord.
Er is voor Breda-Noord gekozen, omdat hier de meeste mensen wonen met een Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse achtergrond. Er zullen 4 wijkbewoners spreken over hun land van herkomst. Namens de gemeente zal wethouder Daan Quaars spreken.
Op 1 juli 1863 schafte het Koninkrijk der Nederlanden met de Emancipatiewet de slavernij af in Suriname en de Nederlandse Antillen. In Suriname heet het de Dag der Vrijheden maar wordt ook wel Kettingsnijden Keti Kotti genoemd. Het is een Bevrijdingsfeest voor alle inwoners en niet alleen voorde nazaten van de slaaf gemaakten. Ook in Breda willen we samen de afschaffing van de slavernij herdenken en de vrijheid vieren.
De Initiatiefnemers bestaan uit Kleurrijk Breda met Antilliaanse, Surinaamse en Afrikaanse wortels en worden ondersteund door de Stichting Jara, Amnesty International, Zorgcentrum Raffy, Stichting Hart voor Breda-Noord, Augustinusparochie, Stichting Marokkaanse Jongeren en het Mondiaal Centrum. Het initiatief wordt ondersteund door de wijkraad Breda-Noord.
Doelstelling is om stil te staan bij de slavernij toen, de afschaffing ervan, maar ook bij moderne vormen van slavernij zoals mijnwerkers die onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken zoals in kolenmijnen in Bolivia, in de kledingindustrie in Bangladesh, stadionbouwers in Qatar, slavernij in Omar etc.
Het definitief programma wordt begin juni bekend gemaakt
Voor meer informatie zie www.mondiaalcentrumbreda.nl of www.augustinusparochie.nl of www.breda.amnesty.nl
Jan Hopman

Trefwoord(en):

Feest in de 25-jarige Lucaskerk! Het is zo ver: Feest in de 25-jarige Lucaskerk!
Hier nog even een overzicht van alle activiteiten:
(Kijk ook op www.Lucaskerk.nl)
Vrijdag 14 juni:
14.00 - 16.30 uur: Gratis concert Vrijetijdskoor Oosterhout.
Zaterdag 15 juni:
10.00 - 13.00 uur: een springkussen en schminken voor de kinderen
10.30 - 12.00 uur: Verjaardagstaart en koffie
12.00 - 13.00 uur: Lunch
13.00 - 15.00 uur: Vossenjacht (begeleid)
13.00 - 14.00 uur: Workshopsronde I:
14.15 - 15.15 uur: Workshopronde II:
15.30 - 17.00 uur: Sirkelslag, in verschillende teams
17.15 - 18.00 uur: Evensong
18.00 - 19.00 uur: Feestelijke borrel
19.00 - 20.00 uur: Gezamenlijk Buffet
20.00 - 23.00 uur: Feestavond
Zondag 16 juni:
10. 45 uur: Oecumenische dienst, vooraf koffiedrinken om 9.45 uur.
Graag tot ziens in de Lucaskerk!

Vriendelijke groet,
Tika Rozendaal-Krijthe
Taakgroep communicatie Protestantse gemeente Breda

Parochie uitstapje 2019 Het Parochie uitstapje van dit jaar beloofd een heel bijzonder uitstapje te worden.
We gaan op zondag 30 juni naar de Maria Ommegang in Bergen Op Zoom.
Dit jaar is het een heel speciaal jaar voor de Maria Ommegang, want het is de 75ste keer. We vertrekken vroeg en vieren de H. mis in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom.
We drinken koffie en u krijgt de gelegenheid om de Mariabeelden te bekijken. Na de lunch is er wat vrije tijd en hebben we voor u plaatsen gereserveerd op de Grote Markt, zodat u de Ommegang goed kunt zien. Gaat .u ook mee?
De kosten voor de bus, lunch koffen enz. zijn € 25.- per persoon. U kunt zich opgeven op het parochiesecretariaat/centrum van uw parochiekern. Bij opgave graag betalen, want daarmee is u opgave definitief.
Geef ook uw telefoonnummer door en eventuele dieetwensen of andere bijzonderheden. De vertrektijden en het volledige programma laten we u nog weten.

Trefwoord(en):

De Wandelmaat Meer dan wandelen alleen…
Wij vormen een gemeenschap van bevlogen mensen die graag met anderen op pad gaan. We logeren voor zover mogelijk in kloosters waar we als gasten zijn uitgenodigd de getijden mee te beleven.

Zo hebben we op 18 en 19 met een kleine groep deelnemers een korte tweedaagse wandeling gemaakt door het mooie glooiende Limburgse landschap. We hebben overnacht in de abdij Maria Kapel in Weert. Uit de enthousiaste reacties van de deelnemers weten we dat het een bijzondere ervaring was.
Deze Mini wordt herhaald op op 5 en 6 oktober.
Informatie over deze en vele andere wandelingen : Oecumenische gastvrijheid in Weert kunt u vinden op de website www.dewandelmaat.nl

We nodigen u van harte uit mee te gaan en te ervaren wat het met je doet: wandelen in stilte, logeren in een klooster, genieten van de natuur, andere mensen ontmoeten en je te laten verwonderen over wat ontmoetingen met anderen, met de natuur en met het klooster je brengen.
Janny Michilsen
Gids van de Wandelmaat

Bisdombedevaart 2019In oktober 2019 gaat het bisdom Breda op bedevaart. De bedevaart staat in het teken van de heilige Benedictus, die aan het eind van de vijfde eeuw leefde. We gaan naar de plaatsen waar hij zijn roeping beleefde en verdiepte: naar Subiaco en naar Monte Cassino. Het zijn bijzondere plaatsen in een indrukwekkend mooie omgeving. Tijdens de bedevaart bezoeken we verschillende grote benedictijnse abdijen, en op de terugreis bezoeken we de geboorteplaats van paus Johannes XXIII.

Het bisdom Breda heeft al vaker bedevaarten georganiseerd. Met de bisschop van Breda gaan we voor de vijfde keer op reis om elkaar te ontmoeten, de onderlinge band te versterken en ons geloofsleven te verrijken. Deze bedevaart vindt plaats van 12 oktober 2019 tot en met 19 oktober 2019. De reis wordt verzorgd door Pelikaanreizen. U kunt zich nog tot 1 juni aanmelden voor deze bedevaart.

Aanmelden kan via de website van het bisdom. Daar vindt u ook alle informatie over de bedevaart: www.bisdombreda.nl

Trefwoord(en):

Gezinsdag aan Zee: God ontmoet je in het nu!Op zaterdag 6 juli is er een gezinsdag in de strandkerk van Cadzand, op steenworpafstand van het strand en de zee.
God kan ons maar op één moment nabij zijn: nu. Gisteren is geweest en morgen is er nog niet. Hij geeft Zijn genade op dit moment, ook als het leven tegenzit. Vaak zien we pas als we terugkijken dat Hij ons gedragen heeft. Marie-José van den Heuvel is een jonge veearts, getrouwd en woont in Cadzand. Zij heeft zich in dit onderwerp verdiept en zal hierover spreken, ook uit eigen ervaring. Met de kinderen doen we een speurtocht op het strand, gaan gezellig barbecueën en vieren samen ons geloof tijdens een mooie Eucharistieviering.
Voor de allerkleinste kinderen is er een crèche. De basisschoolkinderen gaan in de ochtend naar een boerderij (met koeien) en 's middags een gezinsspeurtocht doen op het strand. De tieners hebben een uitdagend programma dat is opgezet in samenwerking met Life Teen.
Het programma is van 10.00-18.00. Deelname kost 20 euro per echtpaar, kinderen gratis. Dit is inclusief een lunch en barbecue. Het adres is: Strandkerk, Noorddijk 2, 4506 JE Cadzand
Meer info en opgave: www.gezinengeloof.nl/gezinsdag of mail naar: gezin@bisdombreda.nl.

Bijlage(s):

Over de heg‘Over de heg’ start op 10 mei
Je kent het wel, het weer wordt aangenamer. Buren zien elkaar weer, je maakt weer eens een praatje over de heg. Ook de Maria Dymphna kapel in de Haagse Beemden heeft een heg en hoewel de deur altijd open staat, gaan we na de meivakantie weer van start met: “Over de heg”.
Over de heg op vrijdagmiddag bij de kapel
Net als vorig jaar staat op vrijdagmiddag de koffie klaar en is er iemand aanwezig voor een praatje en een luisterend oor. De ervaringen van vorig jaar zomer, waarin het fantastisch buitenweer was, zijn zo positief dat we ook deze zomer de parasols uitklappen. Gewoon een praatje over de heg, over alledaagse dingen, wat je bezighoudt en meer.
Als de vlag uitstaat, is de koffie klaar, van 13.30 tot 15.30 uur. Bij mooi weer starten we op vrijdag 10 mei. Iedereen is van harte welkom.
Over de kapel
De H. Maria Dymphna kapel is een klein kapelletje in de wijk Gageldonk in de Haagse Beemden. Het is een monument en dagelijks geopend voor rust, inspiratie en geloof. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd in de kapel. De kapel maakt onderdeel uit van de Augustinusparochie. Het adres is Moerenpad 10, Breda.

Trefwoord(en):

Kopij / Aanmelden NieuwsbriefAanmelden / afmelden of een wijziging voor de nieuwsbrief s.v.p. rechtsboven in via de aanmeldknop op de home pagina van deze site

Of klikken op deze link
 
Voor vragen / opmerkingen of kopie voor de nieuwsbrief kunt u de mail versturen naar: marrydon@hotmail.com

Trefwoord(en):
Aanmelding nieuwsbrief
1. Kopieër de volgende regels net voor het afsluiten van de <⁄ head> tag.